1990 yıllarda yaylalarda koyunların azalması ve yörüklerin yerleşik düzene geçmesiyle birlikte babam seyyar mandıracılığı bırakmak durumunda kaldı. Bende ilk yerleşik mandırayı 1995 yılında Yeşilyore kasabasından küçük bir işletme kurarak köyün sütünü toplayıp yöresel peynir çeşitleri yapmaya başladım. Diyarbakır örgü, Antep Peyniri ve Maraş Parmak peynirine talep çok fazlaydı. İşletmemin küçük olması taleplere yetişemez bir duruma getirmişti. Köyden tuttuğum işçilerle birlikte çalışıp peynir yapardık. Tek başıma yetişemiyordum. Kardeşlerimi yanıma alıp 2003 yılında fabrika kurmaya karar verdik. Kelebekler limited şirketini kurarak günlük 30 ton süt işleyip ürettiğimiz peynir çeşitlerini fazlalaştırdık. Talep fazlalığı ve birlikte kurduğumuz fabrikanın işletme kapasite yetersizliği sebebiyle 2008 yılında günlük 100 ton işletme kapasiteli 15 dönüm açık alan 3 dönüm kapalı tam entegre modern tesisin temelini atıp Ayda markasını oluşturduk ve 33 çeşit peyniri üretir hale geldik. Babamızdan öğrendiğimiz dürüstlük, hoşgörü, mücadele ve tecrübe bizi bugünkü duruma getirdi. Ayda markasıyla Türkiye ve yurtdışında yaşayan ailelerin sofrasinda yer alıyoruz.
Mustafa Kelebek
ve kardeşleri..